Destinationer Nyheter Reser

Paddling i Bohuslän

Bohuslän är ett paradis för paddling eftersom det är väldigt korta avstånd till de yttersta skären, samt många öra och kobbar att paddla runt till.

Det finns gott om knubbsälar i området och man kan ofta se dem ligga och sola på skären eller lekfullt simma omkring i havet. Knubbsälar är ofta skygga och glider helst ner i vattnet långt innan man kommer nära, men sen är det ofta de som blir nyfikna och följer efter kajakerna.

Knubbsälarna är dock bara en av många anledningar till att paddla kajak i Bohuslän. Kusten har många öar, kobbar och skär som bildar perfekta förhållanden för paddlare. Skärgården är ganska smal så det är enkelt och går fort att ta sig till de yttre skären. Om det skulle blåsa och vara vågigt, så går det nästan alltid att hitta en rutt som är möjlig att ta sig fram på. Var dock försiktig, eftersom vattnen här kan vara luriga, med en stark ström som kan ställa till det, speciellt när det är stark vind.

Området runt Orust är väldigt vackert och övärlden kring Käringön och Måseskär finns ständigt nya upptäckter att göra. Måseskärs gamla fyr är en ståtlig röd och vit Heidenstamfyr. Fyren har stått här sedan 1865.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *