Destinationer Nyheter Reser

Hur man reser billigt på semester i Sverige

Det finns så många olika sätt att uppleva Sverige på ur et budget perspektiv, men det krävs dock lite arbete. Om du planerar en sista minuten resa till Sverige, och du behöver ett lån, besök Fairlån. Eftersom att mat och boende är relativt dyrt, är Couchsurfing eller AirBnB ett riktigt bra alternativ, samt att laga dina måltider är det lättaste sättet att skära ner på dina utgifter. Detta är allmänna tips som kommer att spara dig massor av pengar. Att bo med främlingar eller laga egen mat kanske inte riktigt är din grej, så här är några andra sätt att spara pengar på:

Dricka öl – Alkohol är inte billig i Sverige eftersom det är beskattat. Men ölen är fortfarande ganska billig. Om du håller dig till öl, kan du spara en hel del pengar när du är ute på diverse barer.

Boka i förväg – Tåg är ett bra sätt att ta sig runt i Sverige, speciellt om du ska mellan Stockholm, Göteborg och Malmö. Det kan dock bli dyrt, särskilt om du bokar bara en eller två dagar innan. Priserna kan variera vilt, även om det bara skiljer en dag eller två. Bokning av tåg eller bussar – tre till fyra veckor i förväg och du kan komma undan med 40-50% i rabatt.

Köpa ett Tåg pass – Om du planerar att göra en hel del resor runt i landet, köp ett Tåg Pass innan du kommer till landet. Du kommer att spara ett par tusen av de höga kostnaderna för resor. Detta kan vara ett bra alternativ till att boka i förväg om du är som vissa andra och planerar allt i sista minuten.

Är du i Stockhom? Köp Stockholmskortet. Detta pass ger dig tillgång till stadens kollektivtrafik och fri entré till 99% av de museer och kanalturer som finns. Det är väl värt pengarna och kommer definitivt att spara mycket mer än det kostar om du planerar att se en hel del när du är i Stockholm.

Hoppa över restauranger – Äta ute i Sverige är mycket dyrt, speciellt på ”sit-down restauranger”. Om du vill äta ute utan att spendera en massa pengar, håll dig till matsäljare du ser på gatan. Du kan hitta en rimlig mängd alternativ, och de tar ca 50 kronor per måltid. Du kan också hitta billig korv för cirka 25 kronor.

Undvik klubbar – De flesta klubbar har en 200 kr entré avgift. Slösa inte dina pengar på detta.

Skaffa ett tunnelbana kort – Om du inte planerar att skaffa Stockholmskortet, se till att du skaffar en veckas tunnelbana pass. 220 kronor för en veckas tåg åkning, det är en bättre affär än 40 kronor för en enkel biljett.

Fyll ditt vatten. Vatten kostar ca 20 kronor per flaska. Köp en flaska, återanvänd flaskan, och spara pengar. Dessutom kan du spara på miljön också!

Undvik taxibilar. Med tunnelbanan som har öppet hela natten lång är en typisk tur med taxi för 200 kronor inte värt priset. Om du inte är långt från tåget och det inte snöar ute, är priset definitivt inte värt det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *