Reser

4 bästa städer att besöka under höst- och vinterlovet

Oavsett vad du föredra att göra under din semester och vad du vill se, finns det massor av europeiska destinationer där ute för just dig. Så dra ihop ditt pick och pack och äventyra lite under den mörka, dystra vintern!

Reykjavik, Island

Island kanske låter som en plats som du blir ännu mer kall och förkyld på om du besöker på vintern, men du kommer bli förvånad över hur mycket du kan upptäcka trots att Islands latitud är så pass nära polcirkeln. Under hösten och vintern är vädret dock relativt milt jämfört med Sverige tack vare den varma Golfströmmen. Därför behöver du bara packa med dig en eller två mysiga tröjor från t.ex. Hardcasa och sedan är du på väg. Denna resa kommer att vara full av världens mest extraordinära landskap och är gjort ännu vackrare den här tiden av året med allt från oändliga isfält, glittrande blå glaciärer och strålande blå isgrottor till delvis frusna vattenfall.

Sagres, Portugal

Portugal har blivit en allt mer populär vintersemester som ligger utanför Algarves sydvästra spår drar mycket golfare och surfare till sina snygga solkustiga stränder på vintern. Det här är den tid då Atlanten är som högst medan de pittoreska sandsträckorna är fria från sommarens massturism. Det finns också en mängd golfbanor som ligger i ett naturreservat som kryllar av entusiaster som gärna vill spela en runda eller två i solens behagliga värme. Om detta låter intressant kan du ta dig en titt på golfbreaks.com/se där du hittar massor av resmålstips.

Rovinj, Kroatien

Denna tidigare venetianska stat i mitten av det azurblå Adriatiska havet var en gång en viktig hamn och en stad för sjömän och fiskare. Idag är den dock en av de mest populära turistdestinationerna i Medelhavet. Trots att de flesta kommer från alla olika jordklotets hörn för att njuta av ett sommarlov, kommer ett ökande antal personer fram i de kallare månaderna tack vare det varma vädret och det milda klimatet. Tack vare detta kan besökare vinka adjö till vinterns mörker och tråkigheter och njuta av att vandra på glesa kullerstensgator fulla av konstgallerier, affärer, livliga barer och restauranger under solens mjuka höstvärme.

Venedig, Italien

Trots att Venedigs temperaturer inte är vidare varma under vintern, tycker många att den här vackra stadens kanaler är bäst under den här säsongen. Staden är särskilt vacker under pudersnö. Besökare kan dessutom njuta av billigare hotell- och flygpriser tack vare att det är lågsäsong. Du kommer att kunna dra nytta av kortare köer till populära attraktioner och har bättre chans att uppleva den mer autentiska sidan av Venedig som många besökare under högsäsongen missar.

Abisko, Sverige

Varför inte satsa på lokal semester i höst/vinter? Abisko är ett annat fantastiskt ställe för dem som alltid har velat uppleva att tillbringa natten på ett ishotell. Beläget i Lappland är detta en plats som är avsedd för vinterälskare. Solen må inte stiga på flera veckor under säsongen, men det är de många timmarna av mörker som gör platsen till ett underverk med norrsken.

Hämta en bra resväska med kvalitetsmaterial från Georg Jensen Damask.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *