Nyheter Reser

Jorden runt resor allt lättare?

Att ge sig ut på en jorden runt resa var för endast en generation sedan något som förutom för de allra äventyrligaste förblev en dröm. För att planera sin resa var dessa modiga själar ofta förvisade till att leta information i reseguider och tidskrifter som vars information snabbt blev utdaterad. För den som ville resa jorden runt utan att behöva planera minsta detalj själv var man ofta hänvisad till dyra paket från resebyråer.

Men den de senaste decennierna har det skett en stor revolution i hur vi reser vilket har gjort det allt lättare att planera en riktigt episk jorden runt resa oavsett vad man har för budget och vilka upplevelser man vill hitta under sin resa. Några av de saker som har förändrats är:

  1. PlaneringOavsett om man vill ha hjälp med övergripande planering eller behöver specifik information om olika platser kan man snabbt hitta den information man behöver på nätet genom att söka på en oändlig mängd forum och informationssidor.
  2. Resebok0ning Även den mest äventyrlige backpackern behöver boka åtminstone sina flygresor i förväg och med hjälp av bokningsportaler kan man snabbt hitta billigaste flygalternativet och även jämföra totalpriset mellan olika rutter.
  3. Boende Även när det gäller bokning av boende har internet ändrat våra vanor. För den som föredrar boende på hotell kan man snabbt jämföra hotell i en stad från sin dator på andra sidan jorden och ofta samla poäng och bonusar på sina bokningar. För den som föredrar andra typer av boende finns möjligheten att hitta vandrarhem, boka en egen lägenhet via sidor som som Airbnb och för den riktigt äventyrlige finns till och med chansen att knyta nya kontakter och bo helt gratis via så kallad couch surfing. Detta gör att man numera utan att ha kontakter sedan tidigare kan resa till lägre kostnad än vad som tidigare var möjligt.
  4. Kontakt Att hålla kontakten med nära och kära var för tidigare resenärer begränsat till vykort eller sprakande och dyra telefonsamtal. Numera kan man hålla kontakten med hela sin vänskapskrets via sociala medier eller kontakta de allra närmsta via tjänster som Skype. Den nya teknologin har också gjort det lättare för ens anhöriga att hålla kontakten med sina resande familjemedlemmar eller vänner. Det kan värma att få höra en bekant röst när man sitter fast på en flygplats i Indien eller väntar på en försenad Greyhoundbuss i USA. Vänner kan också visa uppskattning genom att skicka lyckönskningar eller till och med hjälpa till med nästa del av resan genom att skicka presentkort online
  5. Finansiering Moderna betalningslösningar som kreditkort eller Paypal har gjort behovet av att växla stora ängder pengar i förväg betydligt mindre. Men den digitala tidsåldern har också öppnat upp många nya sätt att tjäna pengar medan man befinner sig på resande fot. Detta har gjort att många väljer att resa under en längre tid i sitt liv. Det är lättare än någonsin för den som arbetar hårt att kunna finansiera sitt resande genom arbete online inom frilansfotografi, resesbloggande, e-handel och en stor mängd andra nya yrken som kan skötas med en laptop och en internetuppkoppling oavsett vart på jorden man råkar befinna sig.  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *