Nyheter

Låt inte resan förstöras av oönskad hårväxt

När du ska ut och resa är det bra att packa lätt och bara ta med det allra nödvändigaste. Det gäller framförallt om du ska tågluffa eller åka på en lång solsemester och det är inte alltid praktiskt eller önskvärt att släpa med sig rakhyvel, hårborttagningskräm eller epilator.

Det allra bästa vore givetvis om det gick att bli av med den oönskade hårväxten på till exempel ben och i armhålor under längre tid. Vi vill ju inte gärna störas av inåtväxande hårstrån och stubbiga ben på badstranden.

Permanent hårborttagning har länge varit en lyx som bara funnits tillgänglig på dyra salonger. Tack vare att tekniken har raffinerats och gjorts billigare har den också blivit mer lättillgänglig och kan faktiskt användas i hemmet.

I den här artikeln tar vi en titt på hur du kan använda dig av permanent hårborttagning för att kunna njuta av din resa fullt ut.

Ljusimpulser tar bort håret

Standardbehandlingen av oönskad hårväxt har det senaste årtiondet varit laser- och ljusbehandlingar.

Kortfattat så består dessa behandlingar av att ljus skickas ner i hårsäckarna via hårstråna. Dessa blir extremt varma medan huden behåller sin normala temperatur, och efter några minuter dör hårsäckarna. Detta leder till permanent hårborttagning eftersom döda hårsäckar inte kan bilda nya hårstrån.

Eftersom vi alltid har många hårsäckar som befinner sig i telogen fas och saknar hårstrån krävs 5-6 behandlingar innan allt hår är permanent borttaget. Det gör att de traditionella salongsbehandlingarna tyvärr ofta blir dyrare än beräknat.

Fördelarna med ljus- och laserbehandling är flera:

  • Metoden är helt smärtfri
  • Du kan behandla dig själv i hemmet
  • De flesta hår- och hudfärger kan använda metoden
  • Det är billigt och fritt från biverkningar

Du får bättre resultat av laserbehandlingen ju större kontrast det är mellan hud- och hårfärg. Mörkt hår på ljust hud är det absolut bästa men nästan alla kan använda sig av ljusimpulser för att bli av med oönskad hårväxt.

Personer med ljusblont kroppshår eller mycket mörk hud rekommenderas att avstå från behandlingen eftersom bra resultat inte kan garanteras.

Lätt och snabbt att behandla oönskad hårväxt själv

För relativt låga priser kan du få tag i apparater som du kan använda i hemmet. Dessa använder sig av precis samma ljusimpulser som de dyra salongsbehandlingarna och ger likvärdigt resultat.

Fördelen med att ha en egen apparat är att du kan genomgå så många behandlingar du behöver utan att oroa dig för priset. Dessutom kan flera personer dela på en hårborttagningsapparat vilket gör varje behandling ännu billigare.

Det är mycket enkelt att själv ta bort ditt oönskade hår permanent.

Du tvättar och rakar huden för att sedan aktivera apparaten och skicka ljusimpulser mot det område du vill behandla. Sedan håller du kvar apparaten på samma ställe under några minuter medan hårsäckarna dör.

Med dina nya lena ben kan du sedan åka på din solsemester utan att behöva oroa dig för stubb och kliande hårsäckar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *