Reser

Hur man hittar billiga flygresor

En flygbiljetts pris kan variera bra mycket mellan olika bolag och avgångar. Samma sträcka kan skilja så mycket som flera tusenlappar i pris. Såvida man inte har obegränsade tillgångar eller speciella skäl till att välja ett visst flygbolag är det alltså vist att tänka efter innan man bokar sin resa.

Till att börja med så finns det sajter som samlar ihop alla de billiga flygningarna på ett ställe. Man fyller bara i sina uppgifter, som sträcka, datum och hur många passagerare, och väntar sedan på att kunna jämföra resultaten. Om man inte har något emot att byta plan eller göra mellanlandningar kan priserna pressas ännu mer. Men det är i alla fall ett bra sätt att få en snabb överblick över vilka flyg som är billigast. Ibland kan samma flygbolag ha olika priser beroende på vilken tid på dygnet man reser.

Dessa sökmotorer tar en viss penning för sina tjänster, som de lägger uppepå flygbiljettens pris. Så det kan löna sig att jämföra olika sajter. Samtidigt så blir priset högre ju fler sök man gör, så det gäller att rensa bort cookies och söka i ett oberoende eller privat fönster.

Abu Dabi
Abu Dabi

Ett annat sätt att få billigare flygresor är genom att inte ha så mycket bagage. Dagens flygbolag, speciellt de billigare varianterna, tar betalt för så gott som allting. Snabbare incheckning, förbeställda platser- och resväskorna. Vanligtvis kan man ta med sig ett handbagage, och eventuellt en till liten väska, utan att betala någonting. Så om man vill dra ner på kostnaderna så gäller det att få plats med allting i handbagaget.

De flesta lågprisflygningar tar också ganska mycket betalt för övervikt, så väg både resväskor och handbagage i förväg. På flygplatsen brukar det finns en mall för hur stort handbagaget kan vara, och om det inte får plats där så kanske man måste betala för att skicka det separat. Det lönar sig alltså att läsa det finstilta och följa reglerna.

Genom att vara flexibel med sin resa kan man ibland få ihop ett riktigt billigt pris. Vissa dagar brukar vara billiga, även om det inte går att säga exakt när dessa infaller. Dagen efter att skolan börjat brukar vara en av dessa dagar, eller när sportlovet är slut. Därför ska man hålla sina möjligheter öppna och se på olika datum för både ut- och hemresa. Det kan ta lite tid att hitta billiga flygresor men det är väl värt mödan när man ser hur mycket pengar det går att spara.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *