Nyheter

Hur håller sig svenskarna i form

Man kan undra hur svenskar håller sig i form varje år. Detta är en kort lista över saker som en typisk svensk kommer att göra för att hålla formen under året. Följ detta och du kan sluta upp som en skandinavisk viking du med.

  1. Öva på kvällen även om du bara har 15 minute. En kort gym rutin är bättre än ingenting om du verkligen har ont om tid eller helt enkelt känner dig slut. En perfekt sak att träna med hemma är medicinbollar. Om du inte har tid att komma till ditt gym men har 15 minuter innan du har för att duscha för att gå träffa dina vänner för middag, göra jumping jacks till Taylor Swift eller något. Du kommer att må bättre, särskilt om du spenderat dagen sitter vid en dator lyssnar på Taylor Swift och funderar på hur du verkligen bör lämna arbetet i tid att komma till gymmet. (Men då, Tja, inte.)
  2. Prata om det. Du vet den där känslan av att planera att träna och sedan inte träna? Oftast tränar bara för att undvika känslan av att sitta i gym kläder titta på Bravo och äta snacks och faktiskt aldrig gå för löpningen.
  3. investera i en FitBit, käkbenet eller andra fitness tracker. De är inte billiga (planerar att spendera runt 1000till 1300 kronor), men de verkligen gör du gå mer, speciellt om du är typen av person som är motiverad av mål. Du skulle bli förvånad hur lite du promenera på en dag om du har ett skrivbordsjobb. (Du är tänkt att gå 10 000 steg per dag men om allt du gör är få på morgonen, gå till din duschkabin, promenad till och från möten, och sedan gå hem, du förmodligen bara rack upp ca 4000 eller 5000 om du har tur.)
  4. Blanda dina rutiner. Gör yoga en dag, intervallträning nästa, och en lätt joggingtur följande dag. Om din träningsrutin inte tråka ut er, är du mer benägna att hålla sig till den. Om du gillar just träning (vem gör inte?), definitivt slå upp Beyoncé-tema spinning eller barre burn. Cykla? Bor du i Göteborg så kan du använda Bike rental Gothenburg, funkar hur bra som helst.
  5. i stället för att hoppa över ett träningspass, fokusera på hur bra du känner dig efteråt. Träna är inte alltid kul medan du gör det, men den höga endorfin som du får efter — eller otaliga andra förmåner, som en god natts sömn – är.
  6. Vänta inte på ett tillfälle att komma i form. Om du bara rusa till gymmet sex veckor innan du har en tight klänning att bära till en part (eller ditt bröllop eller någon annan bröllop) du döda dig själv försöker möta orealistiska mål och känner sig olycklig och ner på dig själv och vara inget kul alls. Sedan när allt är över, vill naturligtvis du inte gå tillbaka till arbetande ute! Fitness är en livsstil, inte en övning i fåfänga.
  7. Ät riktig mat. Inte svära bort alkohol eller godis eller bröd. (Särskilt inte svära bort choklad — som är alltför grym.) Du kommer att vara olycklig och hetsätning och må dåligt och sedan svära bort all denna mat igen och cykeln upprepas och du känner dig sämre varje gång! Gör det inte. Allt med måtta!
  8. Undvik alkohol på vardagar. Vardagar är utmattande nog utan alkohol. Om du får krossade på tisdag, du är mindre benägna att komma i tid för din 7:30 barre klass på onsdag eller även torsdag — studier tyder på en natts drickande kan göra kvinnor sömnig dagarna efter. Så dricka på en VARDAGSKVÄLL kan verkligen råna dig på din energi nivå för resten av veckan, särskilt om du inte har tid att ta igen förlorad sömn.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *