Kultur Nyheter Reser

Förberedelser inför Oktoberfest

Vad är Oktoberfest?

Förbereda din Oktoberfest tillbehör från festli.se och låt oss ta reda på!

Innan vi kommer till Oktoberfest tipsen behöver vi känna till festivalens ursprung om vi hoppas att överleva de massiva ölhallarna.

Oktoberfest utvecklades ur en massiv bröllop fest år 1810. Varje år sedan dess har tyskarna hållit festen.

Snabbspolning framåt 200 år och det har blivit en av de största festivalerna i världen, Och vem är inte ute efter en ursäkt för att bära Dirndl och Tyrolerklänning.

Många backpackers och resenärer tenderar att undvika de tidiga morgontimmarna, men under Oktoberfest, är detta inte förnuftigt.

Morgonen är perfekt tid att börja ditt äventyr. Tusentals människor kommer till denna festival, så att så som ni själva kan föreställa er, kommer öltälten fyllas upp snabbt.

Om du vill få en plats i tältet som du väljer och inte känner för att vänta i kö en timme eller mer, då måste du komma dit tidigt. Om du hamnar i kö, bör du veta att öl serveras endast i tält, men du kan hitta några leverantörer i området utanför som säljer små glas vin, dyrt.

Du har också möjlighet att reservera ett bord, men detta kan innebära allt från 200-400 euro eller mer. Så om du inte är med en stor grupp är det inte värt det.

Så Hur tidigt är tidigt?

Öppning och stängning under helgen: Dessa är de mest trafikerade helgerna av alla. Människor börjar rada upp utanför grogg tält runt 7:30 eller 8:00 Ja, på morgonen! Är Är man på semester kan det kännas att det är tidigt som bara den, men om du anländer någon stund senare, är chanserna att få en plats minimala.

Under veckan: Ok, under veckan kan du komma dit lite senare. Om du anländer någonstans från 10:30 till 12:00, kommer du att ha en god chans att få plats i tältet som du väljer. Slappa dock inte på din timing. Eftermiddagen, när banden börjar spela, blir det lite svårare att hitta en chans.

Ta det lugnt

Oktoberfest är en heldagsaktivitet och ölen är massiv. (1L), och kostar runt 10 euro.

Du kan vara en backpacking mästare, men levern kan bara ta så mycket skada. Det spelar ingen roll hur mycket du tror att du kan dricka, om du inte håller takten själv i början av dagen, kommer du att vara tillbaka på ditt rum och i sängen före 15.

Andra tips

Drick mycket vatten.

Känn till ditt botemedel mot baksmälla. (Alvedon, Baraka, Pepsi)

Kolla in München om du har tid: Ta en dag eller två av att se staden halvvägs genom din Oktoberfest upplevelse.

Bär kontanter: De flesta platser på festivalen tar endast kontanter, plus att du inte vill dricka en massa med dina bankkort. Prata med folk omkring dig. Alla är din vän på Oktoberfest.

Oktoberfest är en fantastisk festival som är full av liv, roligheter och energi. Sitta runt ett stort bord med bayerska vänner, sjunga sånger och dricka öl.

Om du har möjlighet att vara i Europa under slutet av september, är detta en festival som du inte vill missa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *