Nyheter

Så sover du gott på semestern

Semestern är till för avkoppling och ledighet och är den tid på året då vi verklighet är ute efter att slappna av. Men vad händer när vi hamnar på precis fel hotell och omges av buller, störande gäster och kass kvalitet på sängmöblerna?

Vi ska ta en titt på vad som kan gå fel när du reser iväg samt hur du bäst undviker dålig sömn under din semester.

Bra hotell är A och O

Det är alltid viktigt att välja ett bra hotell, kanske framförallt ur sömnsynpunkt. Dålig kvalitet på faciliteter och bemötande kan förstöra en annars fin solsemester. Ligg inte på latsidan när du letar hotell innan avresan, utan ta god tid på dig att hitta just det hotell som passar behov och plånbok bäst.

När det kommer till sömnen är det främst två saker du ska tänka på vid valet av hotell.

Oljud och störningar

Det första du bör ha i åtanke är ljudisolering och buller.

Om du har tänkt bott på ett barnvänligt hotell får du räkna med att det kan springas i korridorerna nattetid och du riskerar att bli väckt av skrikande barn. Du bör därför undvika så kallade familje- och barnvänliga hotell såvida du inte själv har tänkt resa med barn.

Kolla också så att väggarna mellan hotellrummen är välisolerade och inte släpper igenom onödigt mycket oljud – detta är förstås svårt att kolla i förväg, men ta gärna en titt på recensioner av hotellet eftersom dessa lyfter fram såväl positiva som negativa aspekter av hotellet.

Viktigt med bra kvalitet på rummet

Eftersom du spenderar merparten av din tid på hotellet i sängen, är det viktigt med bra kvalitet på din sängmöbel. Om den är för mjuk eller hård, för varm eller kall så blir det oerhört svårt att sova. Dålig sömn har sedan en stor negativ effekt på resten av din semesterupplevelse.

Det allra bästa är att sova i en kontinentalsäng eftersom dessa är mycket sköna och tryckavlastade. Men även dina madrasser är oerhört viktiga för din sömnkvalitet. Det gäller att hitta ett hotell som erbjuder din högsta kvaliteten på madrasser och sängkläder och som erbjuder exempelvis svalare täcken om du så skulle behöva.

Även läget spelar roll

Hur tyst och trevligt ditt hotell än är så hjälper det inte om det är mycket oväsen utanför. Undvik därför hotell som ligger nära nattklubbsområden eller andra ställen som ofta är fulla med högljudda människor nattetid.

Det kan givetvis vara frestande att bo på ett hotell mitt i de centrala delarna av en storstad, men är det verkligen värt att offra sömnen för? I många fall är det bättre att bo ett par kvarter utanför stadskärnan och istället ta en taxi eller buss till de sevärdheter du har tänkt besöka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *