Destinationer Kultur Nyheter Reser

Gamla bilar, stränder, musik. Cuba- En av de mest populära destinationerna 2016

Flytande halvvägs mellan USA i syd och Latinamerika i norr hittar vi Kuba, en ö av intriger, romantik och politik helt olik många andra länder vi känner till. Samtidigt har du möjlighet att finna de mest glamorösa gamla bilar, fina stränder, och en helt unik musik på denna vackra ö. Gå längs kullerstensgator (på riktigt), känn på den där äkta fläktande cigarröken. Det finns mycket att peka på varför man just ska ta och åka till Kuba.

Här följer en del punkter på varför du bör överväga att släppa allt och boka resan NU. Du kan läsa mer om att resa på Besöke Danmark.

 

Kuba är välkänt för sin blomstrande musikscen. Gatumusikanter hittar du vid varje gatuhörn, och eftersom det är ett statligt licensierat jobb, förväntas de som stannar för att lyssna att betala. Du kan också besöka olika musikklubbar, från den berömda jazzklubben La Zorra y El Cuervo till Casa de la Música i Havanna. Du kommer att få höra allt från kubanska Son, som gjort sig internationellt känd genom Buena Vista Social Club, till rock till hiphop, till nueva trova, allt detta på Kuba.

Kuba är full av intressanta historiska platser. Staden Trinidad, en av Unescos världsarv sedan 1988, är en av de största samlingarna av kolonial arkitektur i Amerika. Morro slott i Havanna är en annan imponerande historisk plats. Det är en fästning som byggdes på 1600-talet för att hjälpa till att försvara viken från attacker. Om du är intresserad av nyare kubansk historia kan du besöka monument av Ernesto Che Guevara i Santa Clara. De revolutionerande kvarlevor är i ett mausoleum under statyn.

reser är full av berättelser, och om du vill läsa mer av dem kan du göra det på Resadbok.se.

Nya bilar är svårt att få tag på i Kuba, detta pga. av handelsembargot som råder, samt Kubas brist på en bilindustri och låga löner. Följaktligen har kubaner tvingats att använda en del kreativitet för att hålla gamla amerikanska bilar från 1950-talet igång. Det har blivit en symbolisk bild av Kuba, vilket ger känslan av att resa tillbaka i tiden. En hel del av fordonen har målats och fixats med reservdelar från andra bilar så många gånger att de har blivit oigenkännliga.

Kubas vatten erbjuder en mängd olika landskap för dykare, allt ifrån vrak till orörda rev. Los Jardines de la Reina (Drottningens trädgård) har några av de mest välmående koraller i Västindien, enligt Diver Magazine. Dessa grupper av små öar är 60 miles utanför kusten i Kuba och har förblivit nästan orört i närmare 60 år, vilket för det värt att uppleva.

 

La Plata bergen i Sierra Maestra är bergskedjan och en vandring till Fidel Castros rebelliska högkvarter han hade under revolutionen. Den fyra timmars långa vandringen leder till La Comandancia La Plata, där Castro och rebellerna levde.

Det sista tipset ; Den Caverna de Santo Tomás är det största grottsystemet på Kuba, som omfattar en yta på över 45 km. Det är en helt oslagbar plats för proffs och amatörer vad gäller klättring, det finns även en guidad 90-minuters tur som löper 1 km genom en utav grottorna. Denna plats har ännu inte överrumplats av turister, vilket gör besöket lite roligare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *